fbpx
More
curacao winterdip

Even weg van je winterdip en de winnaar

Vandaag is het ‘Blue Monday’ de meest depressieve dag van het jaar. Ik voel me eindelijk weer goed na een heftige griep. Om jullie even uit de Nederlandse winterdip ‘te halen’, een blogpost over mijn laatste trip naar Curaçao.

Ik logeer in papagoya beach hotel en geef een instagram workshop. We organiseren een diner op het strand voor de lancering van de twee nieuwste boeken, Curacao Banda Ariba en Smartphone fotografie voor op vakantie. Ik test tijdens een boottrip een onderwaterhoesje voor mijn smartphone en volg een workshop drijfhout schilderen bij Mirjam Griffioen. We werken hard aan de nieuwe website en ik ben trots als ik onze boeken zie liggen in de boekhandel. Kortom een heerlijke week die veel te snel voorbij vliegt.

Even weg van je winter dip

Prachtige zonsondergang bij Papagayo beach…Even weg van je winter dip

Mijn favoriete Kerk bij St Williebrordus.

Even weg van je winter dip

Het beste uitzicht: palmbomen en de zee (zucht ik wil nu terug….). Lees in mijn volgende blogpost meer over mijn test van de smartphone onderwater hoes.Even weg van je winter dip

Nadat ik foto’s van Mirjam en haar geweldige altelier aan zee heb gemaakt voor ons boek Curacao Banda Ariba. Besluit ik dat ik de volgende keer zelf een workshop wil volgen bij deze kleurrijke dame. Eindelijk is het zo ver, in het atelier van Mirjam volgen we met 5 vriendinnen een workshop drijfhout schilderen. Zie hieronder mijn resultaat, het prachtige uitzicht tijdens het schilderen en de No excuses lady, Esther Jacobs. Meer over Mirjam en de workshop kun je vinden op haar website en in ons boek Curacao Banda Ariba.Even weg van je winter dip Even weg van je winter dip Even weg van je winter dip

Tijdens mijn verblijf werken we ook hard aan de nieuwe website. En zelfs werken is met dit uitzicht vanuit het Divas Publishing hoofdkantoor geen straf…

Even weg van je winter dip Even weg van je winter dip

In de ochtend ontbijten we meestal op het strand bij Zanzibar. Even weg van je winter dipIk blijf het leuk vinden om onze boeken te zien liggen in de boekhandel :-)! Diva Kristel toont trots het nieuwe boek Smartphone fotografie voor op vakantie. Voor de book launch geef ik eerst een workshop instagram fotografie op kantoor. Daarna dineren we op het strand bij Baoase, wat een feest! Even weg van je winter dip

Weg van je winterdip?

Wil je even weg uit je winterdip? Geef jezelf (of iemand anders) smartphone fotografie voor op vakantie kado en oefen vast hoe je betere foto’s kunt maken met je smartphone. Geinspireerd geraakt door Curacao? Bestel dan onze nieuwste reisgids Curacao Banda Ariba met alle bijzondere plekken op het eiland.

Even weg van je winter dip

Winnaar boekje smartphone fotografie voor op vakantie

Wat ontzettend leuk dat er zoveel positieve reacties waren! Ik zal jullie niet langer in spanning houden. De winnaar van de smartphone fotografie voor op vakantie weggeef actie is:

smartphone fotografie voor op vakantie door eef ouwehand

Alette kun je me je adres mailen of via facebook pb-en?

Wat is Blue Monday precies?

Lees hieronder meer over het ontstaan van Blue Monday:

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.[1] Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijdden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen.