fbpx
More
veggie kidz, snel simpel en gezond vegetarisch koken en bakken voor je kinderen #VEGGIEKIDZ

Veggie Kidz kookboek :-) ~ boeken en reisgidsen

Vol trots kondig ik hier ons nieuwe kookboek aan: Veggie Kidz: snel, simpel en gezond koken & bakken voor je kinderen. Met Monique Jansse en Kyra de Vreeze heb ik dit boek gemaakt in samenwerking met uitgeverij Kosmos. Het Veggie Kidz kookboek kun je nu bestellen.

Bestel het Veggie Kidz kookboek

Koop het Veggie Kidz kookboek in de webshop. Je kunt je boek laten signeren als je dat aangeeft bij je bestelling . Lees hieronder meer over het ontstaan van het Veggie Kidz kookboek.

NOTE: this post will be in Dutch since the cookbook is in Dutch. I will let you know if and when there will be an English version 😉

veggie kidz, snel simpel en gezond vegetarisch koken en bakken voor je kinderen

Happinez

Monique Jansse en ik hadden een afspraak bij Happinez over een productie die we aan het maken waren over de Stille kracht van Curacao (samen met Brenda Altorf). Daar pratend aan tafel hadden we het erover hoe moelijk het soms is om kinderen veel groente te laten eten en om vegetarische maaltijden te maken voor kinderen.

We hadden veel vragen: Krijgt een kind wel alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft? Wat doe je als je wat vaker dan een keer per week vegetarisch wilt eten? Ik kwam vaak niet verder dan het vlees weglaten of ervoor in de plaats iets met een ei te doen. En hoe zat het met al die E-nummers en toegevoegde suikers op ongeveer ieder etiket wat je bekijkt?

Veel kookboeken hebben enorm ingewikkelde recepten en daar heb je als je om 6 uur moet beginnen met koken geen tijd voor. Of de adviezen zijn zo lastig dat je niet weet waar je moet beginnen met toepassen en je uiteindelijk niks meer doet. We waren het er over eens dat er geen kookboek was met makkelijke toegankelijke vegetarische recepten voor kids. 

Toen ik thuis kwam stond Monique op de voicemail, zullen we zo’n boek gaan maken? Daar hoefde ik niet lang over na te denken…

veggie kidz het vegetarische kookboek, snel, simpel en gezond koken en bakken voor je kinderen

Veggie Kidz

De naam Veggie Kidz was snel bedacht. We maakte een presentatie met daarin onze uitgangspunten en de sfeer en stijl die we voor ogen hadden. Nu moesten we nog op zoek naar een expert die onze vragen kon beantwoorden en de voedingsdeskundige achtergrond had die wij misten. Dat bleek nog een lastige klus. De een had geen ervaring met kinderen, de ander was veel te streng en dogmatisch, degene die we graag wilden was vast veel te druk…

Uiteindelijk hadden we een afspraak met Martine van Kosmos uitgevers. Ze vond het een super idee. Ze gaf wel aan dat een expert noodzakelijk was voor de wetenschappelijke onderbouwing van het boek. Iets waar Monique en ik het geheel mee eens waren. Wij zijn vooral ervaringsdeskundigen en enthousiaste foodies die al 1001 recepten op onze kinderen hebben losgelaten… Ze zei dat ze meteen aan iemand dacht, Kyra de Vreeze. Monique en ik begonnen allebei te lachen, dat was ook degene die wij in gedachten hadden, maar die het vast te druk had…

Inmiddels waren we een aantal maanden verder. Martine benaderde Kyra en we spraken af in Utrecht bij Kosmos uitgevers. Kyra was erg enthousiast over Veggie Kidz en ze had inmiddels wel tijd voor een nieuw project. En een andere reden waarom ze nu graag mee wilde werken was dat ze zwanger was en nu ook mamma werd (inmiddels is!).

Veggie Kidz auteurs, Monique Jansse, Eef Ouwehand en co-auteur Kyra de Vreeze

Kyra de Vreeze, Eef Ouwehand en Monique Jansse

Aan de slag

De maanden die volgden gingen we aan de slag met de opzet van het boek, de vragen aan Kyra, boodschappenlijsten, top 50 voedingsmiddelen, recepten bedenken, maken, testen, fotograferen en stylen.

Op 1 december was de deadline voor de teksten en na een aantal correctierondes begonnen we half februari met de opmaak en eind maart ging alles naar de drukker. Nu worden de boeken gedrukt en ingebonden in Oost Europa.

Ik kan niet wachten tot ze weer terug in Nederland zijn en ik het eerste exemplaar van Veggie Kidz in mijn handen heb. Twee keer eerder heb ik dat mee mogen maken met een boek wat ik zelf heb gemaakt (Curacao en Curacao Banda Abou die ik maakte en uitgaf met Kristel Slagter), en nog een aantal keren met boeken waar ik aan mee gewerkt heb (CRAVE the Hague en Wat is jouw droom van Esther Jacobs). Het is altijd een bijzonder moment.

Unieke voorverkoop

We starten vanaf vandaag de voorverkoop van 250 unieke, genummerde en gesigneerde exemplaren. Wanneer je het boek nu al bestelt maak je kans op een VIP uitnodiging voor de boeklancering op 14 mei op een hele bijzondere locatie in Amsterdam. Je kan het Veggie Kidz kookboek hier bestellen.

Veggie Kidz op facebook

We hebben ook een speciale Veggie Kidz facebookpagina, like ons om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, recepten en tips en winacties. Vergeet niet om aan te klikken dat je onze post wilt zien in je nieuwsfeed (zie foto hieronder)!

www.facebook.com/veggiekidz