fbpx
More

Hoe maak je een filmpje korter voor Instagram stories?

Hoe maak je een filmpje korter voor Instagram stories. Deze vraag kreeg ik van Helmi (Caribbean spicegirl). Ze had een filmpje gemaakt waar ze door het nieuwe boek bladert en wilde dat delen op Instagram in stories alleen het filmpje was te lang. Je kunt een filmpje op heel veel manieren korter maken en met heel veel verschillende apps. Dus het is van belang dat je weet wat je wilt gaan doen.

Heb je bijvoorbeeld een filmpje waar je het begin of einde vanaf wilt knippen, omdat er bijvoorbeeld net iemand in beeld komt lopen of er opeens door heen praat. Dan kun je dat op een hele simpele manier doen door gewoon naar het filmpje te gaan en op wijzigen te klikken (dit is voor een iPhone ik heb het niet voor een ander toestel uitgezocht). Je sleept dan < links (voor het begin van het filmpje) en > voor het eind van het filmpje iets naar rechts of naar links. Je krijgt dan een geel balkje om de kleine preview frames en dan kun je het inkorten hoever je dat wilt. Je kunt het dan bewaren als nieuw fragment. De aangepaste versie staat dan in je filmrol.

In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe je het kunt doen.
Hoe maak je een filmpje korter voor Instagram stories

Een filmpje korter maken voor Instagram stories

Dat kun je doen met de volgende app. De app heet cutStories. Je kunt hier de app downloaden.

CutStory app

Je kunt in deze app filmpjes passend maken voor allerlei soorten social media. Kies je filmpje wat je wilt knippen en kies voor welke social media. Een Instastories berichtje mag maximaal 15 seconden duren de app knipt je filmpje op in fragmenten van 15sec. Deze worden apart bewaard in je filmrol en kun je vervolgens filmpje voor filmpje uploaden in je stories. Het is even wat werk, maar dan heb je wel een filmpje wat doorspeelt wanneer je het kijkt op Instagram Stories. Een langer filmpje kun je natuurlijk ook gewoon in zijn geheel uploaden op IGTV.

Wil je meer weten wat je met Instagram allemaal kunt kom dan naar de workshop Instagram & Instagram stories
op zaterdag 17 november of naar de workshop Instagram stories & foodfotografie met een heerlijke lunch bij bij Esthers Cookery.