fbpx
More
onderwater hoesje

Test waterdichte smartphone hoes

Tijdens mijn trip naar Curaçao test ik mijn nieuwe waterdichte smartphone hoes die ik op het laastste moment in mijn koffer heb gegooid. Het is de bedoeling dat je hem vooraf in de wasbak test. Dat heb ik niet gedaan.

We maken een boottochtje naar Fuik. Op de terug weg gaan we nog even snorkelen bij de tugboat. Ik besluit dat dat een mooi moment is om mijn waterdichte smartphone hoes uit te testen. Ik doe de eerste keer wel mijn oude telefoon (iPhone 4) erin omdat ik het toch niet helemaal vertrouw. Het wrak van de tugboat ligt op circa 6 meter diepte, vlak bij het  op het Caracasbaai schiereiland.

Tip: Je kunt foto’s maken zwemmend in het water, zoals ik bij de foto hieronder doe, je krijgt dan een perspectief wat je normaal niet snel hebt.

test smartphone onderwater hoes Even weg van je winter dip

Ook de honden vinden het erg interessant…test smartphone onderwater hoes

Hier fotografeer ik de zonnestralen die het water binnen vallen.test smartphone onderwater hoes

Niet de scherpste foto, maar het geeft toch een goed beeld van het sfeertje onderwater.test smartphone onderwater hoes

Een onderwater selfie 🙂

Het systeem werkt super simpel en mijn telefoon deed het na afloop nog prima. Ik heb er een nieuw hobby bij! De hoes die ik gebruikte is een universele waterdichte smartphone hoes, waar iedere smartphone in past. Het is aan te raden om eerst even goed te testen hoe je telefoon werkt in de hoes voordat je het water in gaat. Ik deed hem de eerste keer achterste voren erin en zag dus niks. Verder merkte ik dat het toestel af en toe heen en weer schoof in de hoes. Het is misschien een idee bij een smaller toestel om twee dopjes van een finliner ernaast te stoppen zodat het toestel niet schuift.

Voor de productfoto’s voor het boekje smartphone fotografie voor op vakantie deed ik de samsung galaxy S5 in de hoes, dit toestel is groter dan de iPhone 4 en schoof daardoor niet heen en weer. De volgende keer als ik naar Curacao ga, gaat de waterdichte smartphone hoes zeker mee en zal ik hem testen met een ander toestel  erin.

test universele waterdichte smartphone hoes

Workshop smartphone fotografie

Wil je meer weten over smartphone fotografie? Er staan weer twee nieuwe workshops smartphone fotografie op de agenda op 1 en 15 februari. Lees hier meer over de workshop of schrijf je hier in.