fbpx
More
hoe maak je een #flipagram? #iphonefotografie #instagram

Slideshow van je foto’s met flipagram?

hoe maak je een #flipagram? #iphonefotografie #instagram

Wat zijn er toch veel leuke apps! De app Flipagram is mijn laatste ontdekking. Ik kreeg heel veel reacties op mijn eerste flipgram op instagram en veel vragen hoe ik het “filmpje” gemaakt had.

Hieronder zie je flipagram van mijn lunch. Het is echt super simpel en heel leuk om te doen. En goed nieuws de app is er zowel voor iPhone als voor Android toestellen.

 

Maak zelf een flipagram

De app werkt heel gemakkelijk. Je selecteert een aantal foto’s uit een album van je telefoon (of van instagram). Je kan dat meerdere keren doen. Vervolgens tik je op het pijltje rechtsboven in het scherm om verder te gaan. Je krijgt dan een scherm waar je muziek kan toevoegen uit je library. Dit duurt even. Je kan een titel invoeren en als je wilt het font veranderen.

Je kan ook de snelheid van het filmpje instellen, wil je dat de beelden snel of langzaam langskomen. Er zit een schuifknopje op waarmee je het filmpje exact 15 seconde maakt en daarmee geschikt voor instagram.

Let op dat je niet teveel beelden in die 15sec probeert te stoppen. Wil je het goed zichtbaar houden doe dan niet meer dan 30 beelden.

Dan druk je rechtsboven op het vinkje en flipagram maakt je filmpje. Als je dat gedaan hebt kan je hem opslaan in je camera rol en hem uploaden naar youtube (dit kan je ook direct doen) of naar andere social media!

Hoe maak je een flipagram maken als ik gemaakt het met mijn bordje eten?

Deze vraag kreeg ik een aantal keer en ik zal hem daarom hier beantwoorden. Ik heb 3 verschillende foto’s genomen die bijna het zelfde maar toch net iets anders zijn en die 3x geupload. In totaal dus 9 foto’s. Zo maak je een soort timelaps waarin je dan de kopjes en het bestek ziet schuiven.

Heb je ook een flipagram gemaakt? Leuk als je de link hieronder deelt!