fbpx
More
workshop smartphone fotografie smartphonefotografie curacao

Een video blog in 10 stappen

Een video blog in 10 stappenVeel mensen vinden het lastig om een video blog te maken vaak is het een kwestie van de stoute schoenen aantrekken en gewoon doen! Hieronder vind je 10 stappen om zelf makkelijk een video blog te maken.

Wat heb je nodig?

Een youtube (of vimeo) account.  Als je nog geen account hebt maak er dan een aan. In deze tutorial wordt stap voor stap beschreven hoe je je eigen youtube video kanaal kan maken.

Het is daarnaast handig om ook de youtube app op je telefoon te downloaden, dan kan je zonder computer je filmpje uploaden als het onder de 1 minuut is. Is het filmpje langer dan moet je wel je computer gebruiken om te uploaden.

Een iPhone of andere smartphone waar je mee kan filmen.

Hieronder zie je mijn eerste filmpje van Esther die een video testimonial aan het filmen is van Angelique tijdens de workshop bloggen met beeld in Berlijn.

10 tips voor het maken van een video blog

1. Bedenk wat je wilt vertellen. Oefen eventueel voor de spiegel met een papier met wat steekwoorden erop.

2. Zorg dat je verhaal niet te lang is. Hou het tussen de 1 en 3 minuten.

3. Zoek een plek met een rustige achtergrond. Zorg dat er geen planten uit je hoofd groeien of troep in het zicht ligt. Dat maakt het voor de kijker erg onrustig. Film op een plek waar het rustig is en niet teveel omgevingslawaai zodat je goed verstaanbaar bent.

4. Zorg voor voldoende daglicht. Ga liever niet ’s avonds bij een schemerlamp filmen, dan krijg je een erg korrelig beeld.

5. Gebruik de camera waarmee je jezelf kan zien. De kwaliteit is dan iets minder, maar je ziet wel meteen of je goed in beeld bent of raar kijkt.

6. Vraag of iemand je filmt als je het lastig vind om het zelf te doen. Je vertelt je verhaal dan aan iemand, wat misschien makkelijker is. Vraag diegene de camera zo stil mogelijk te houden.

7. Film het hoofd en snij een stukje van de bovenkant van het hoofd. Zorg dat de kin niet op de rand van het beeld hangt. En zet de persoon net iets links of rechts van het midden.

8. Het filmpje hoeft niet perfect te zijn. Bekijk het nog een keer goed voordat je het upload en laat het eventueel aan iemand zien om te kijken of je boodschap over komt en je geen dingen zegt die niet kloppen.

9. Upload je filmpje naar youtube. Druk in de camera rol op share en uploade you video naar youtube. Upload je filmpje naar je computer en zet het van daar uit op youtube.

eefphotography | Blog uploaden naar youtube vanaf je telefoon #videobloggen

10. Embed het filmpje in je blogpost. Kopieer de url voor embedden kopieren en zet het filmpje op je blog. Hier zie je nog een blog over hoe je makkelijk video’s kan embedden in wordpress.

Naast het plakken van de url van je filmje kan je ook de embed code kopieren en deze in je blogpost plakken. Let op dat je het in je html editor plakt en niet in de visuele editor.

Hoe embed video in wordpress video blog post

Hier zie je het resultaat van het filmpje wat Esther aan het maken is als ik haar film.

Wil je ook een blog opzetten of je bestaande blog nieuw leven inblazen? Leren goede foto’s voor je blog te maken met je iPhone en hoe je social media kan inzetten om je blogs te delen? Kom dan naar bloggen met beeld in Berlijn. Volgend jaar maart gaan we weer! Lees hier meer over de workshop. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan hier.