fbpx
More
Gebruik een foto op je moo visite kaartje | personal branding | eefphotography | Blog #visitekaartje #personalbranding

Je moo visitekaartje als personal branding tool

Eindelijk heb ik mijn nieuwe moo visitekaartjes binnen. Dit keer met mijn profielfoto erop. Na meerdere malen visite kaartjes ontworpen te hebben voor Esther Jacobs – altijd met een mooie portretfoto erop – vond ik het ook tijd voor een visitekaartje met mijn gezicht erop. 

Gebruik een foto op je visite kaartje | personal branding | eefphotography | Blog #visitekaartje #personalbranding

Een foto op je visitekaartje

Want zeg nou zelf, als jij op een event of netwerk borrel geweest bent, weet jij dan nog wie iedereen is als je naar de 10 visitekaartjes kijkt die je in je hand hebt? Hoe fijn is het dan als er een kaartje bij zit met een foto erop. Dan gaat er bij mij meestal meteen een lampje branden.

Ik had wel foto’s op mijn visitekaartje, maar van mijn werk en geen profielfoto. Na ‘t personal branding weekend in Barcelona heb ik ook zelf mijn eigen kaartjes aangepast. Nu met foto erop. De zelfde foto die ik ook op mijn social media profielen gebruik.

2013-08-09-10.25.38

Eerste indruk

Wat is je eerste indruk die je achter laat? Vaak is dat je visitekaartje.

Soms krijg ik een kaartje waar met pen een telefoonnummer is door gekrast en een nieuw nummer is bijgeschreven. Dat vind ik altijd een enorme afknapper en hoeft volgens mij in deze tijd echt niet meer. Je kan online voor een heel redelijk bedrag nieuwe kaartjes laten drukken.

En dat is voor veel mensen lastig, het DOEN. Een kaartje maken en bestellen. Om je hier mee te helpen heb ik 10 tips voor je op een rij gezet.

10 tips bij het maken van visitekaartjes

 1. Zorg dat het formaat van je kaartje niet groter is dan een creditcard of bankpas formaat zodat iemand het altijd in zijn portemonnee of opbergmapje kan doen.
 2. Zet alleen de absoluut noodzakelijke informatie op je kaartje zodat het helder en overzichtelijk blijft.
 3. Zorg voor een leesbaar lettertype en een goede opmaak.
 4. Plaats tekst en beeld niet te dicht bij de rand en houdt rekening met een snijmarge.
 5. Zorg dat je als je beeld gebruikt je dit in het juiste kleurprofiel doet. Als je hier geen verstand van hebt laat dan iemand dit voor je doen, om teleurstelling van verkeerde kleuren te voorkomen.
 6. Gebruik een profielfoto op je kaartje. Zo weten mensen wie je bent en kunnen zo een gesprek wat ze met je gehad hebben weer makkelijker voor de geest halen.
 7. Voeg je slogan of een inspirerende quote toe. Hiermee kunnen ontvangers van je kaartje een link leggen met wat je doet of waar je voor staat. Esther Jacobs wordt ook wel de “no excuses lady” genoemd en heeft op haar kaartje op de achterkant: “NO EXCUSES” staan.
 8. Gebruik beide kanten van je kaartje. Heb je een webshop? Zet een serie producten achterop. Ik heb moo visitekaartjes met op ieder kaartje een andere foto, ik heb dan altijd een mini portfolio bij me. Ik laat mensen dan een kaartje kiezen die ze zelf leuk vinden, wat altijd erg goed werkt.
 9. Check, check en dubbel check of je geen fouten op je kaartje hebt staan voordat je op “bestel” klikt.
 10. Heb je een ander telefoon nummer of zijn er gegevens gewijzigd, bestel nieuwe kaartjes en ga niet “krassen” en “bijschrijven”

Gebruik een foto op je moo visite kaartje | personal branding | eefphotography | Blog #visitekaartje #personalbranding

Visitekaartjes van Moo

Visitekaartjes zijn er in vele soorten en maten. Ik laat mijn visitekaartjes altijd online drukken.

Mijn absolute favoriet is moo.com (als je via deze link bestelt krijg je 10% korting op je kaartjes!) Ze hebben prachtige visitekaartjes:

 1. de moo mini’s,
 2. moo visitekaartjes (normaal formaat)
 3. moo luxe visitekaartje (super dik papier in mini en normaal formaat).

Gebruik een foto op je moo visite kaartje | personal branding | eefphotography | Blog #visitekaartje #personalbranding

Ik heb inmiddels alle soorten moo visitekaartjes besteld, de mini’s (zie je op de afbeelding hier boven), de normale en de nieuwe luxe.

De luxe moo kaartjes zijn prachtig en echt anders door de dikte (zie hieronder: links de normale en rechts de luxe). Alleen vind ik ze met veel bedrukking (lees beeld) erop toch minder mooi dan de normale, omdat de kleuren net iets anders overkomen en je het gekleurde randje niet goed ziet. Heb je veel wit in je ontwerp, dan kan het zeker een optie zijn!

Verschil in dikte moo kaartjes gewoon en luxe | eefphotography | blog #moovisitekaartjes

Naast moo visitekaartjes maken ook veel mensen gebruik van: www.drukwerkdeal.nl, www.vistaprint.nl en tegenwoordig kan je zelfs bij de HEMA visitekaartjes bestellen.