More

Wat kan je verwachten bij een professionele fotoshoot? Lees hier meer over mijn werkwijze bij zakelijke portretfotografie.

Zakelijke portretfotografie op locatie

Ik werk het liefst op locatie en met natuurlijk licht. Op deze manier kan ik het beste jouw essentie vastleggen in een portret. Mijn thuisbasis is Amsterdam. Ik ben ook beschikbaar voor shoots op andere locaties.

Voorafgaand aan de fotoshoot

We hebben contact per email of per telefoon en bespreken je wensen voor de fotoshoot. We stemmen een locatie af, welk pakket je wilt en plannen een datum in. Indien gewenst wordt ook visagie geregeld. Ik stuur een factuur. Na betaling van de factuur is de boeking definitief. Inprincipe gaat een shoot op locatie altijd door, tenzij er sprake is van regen of storm. Dan wordt de shoot kosteloos verzet.

Wanneer kan je het beste een afspraak maken voor zakelijke portretfotografie?

Je kan het beste 2 maanden voor de gewenste datum boeken. Als je geluk hebt, kan het misschien ook op een kortere termijn.

Wat voor soort zakelijke portretfoto’s kan je verwachten?

Dit overleggen we altijd vooraf. In iedere shoot zit er in ieder geval een headshot (dit is een foto van dichtbij van je hoofd). Deze kan gebruikt worden voor je online profielen, zoals linkedIn, twitter, facebook, google+, pinterest etc. Daarnaast worden er een aantal foto’s gemaakt waar je helemaal op staat en een aantal waar een deel van je lijf op staat. Er zullen foto’s zijn waar je in de camera kijkt en foto’s waar je wegkijkt. Lachende foto’s en meer serieuze poses. Lopen, springen, liggen, zitten, er is van alles mogelijk.

Tijdens de fotoshoot

We drinken een kop koffie of thee en gaan daarna aan de slag. We maken foto’s op verschillende plekken en eventueel verwissel je van outfit. Tijdens het fotograferen laat ik je al foto’s zien. Zo kan je zien of er al beelden bij zitten waar je blij van wordt. Waar je op staat zoals je bent en weergeeft wat je wilt uitstralen voor je zakelijke portretten. Je zult merken dat je gaande weg de shoot je steeds meer op je gemak zult gaan voelen en op een gegeven moment zelfs vergeet dat er een camera op je wordt gericht.

Na de fotoshoot

Ik stuur je binnen 3 weken een link naar jouw eigen slideshow. Daar zie je de “proof” versie van je zakelijke portretfoto’s. Je bekijkt de foto’s en kiest welke beelden je bewerkt wilt hebben. De foto’s die je geselecteerd heb bewerk ik en stuur ik je vervolgens toe via wetransfer. Mocht je nog meer foto’s willen bestellen dan volgt hiervoor nog een aparte factuur.

Beeldbewerking

Basis beeldbewerking is bij de prijs inbegrepen, wil je foto’s geretoucheerd hebben dan wordt hier een extra bedrag per foto voor gerekend.

Vrijstaand maken

Soms is het nodig om een foto vrijstaand te hebben. De achtergrond is dan als het waren weggegumd en je kunt de foto dan op iedere achtergrond plaatsen. Dit is mogelijk tegen een extra bedrag per foto.